Brandvägg

Alla Windowsdatorer har en inbyggd brandvägg som skyddar din dator mot farlig och obehörig trafik, men dessvärre är den inte lika bra som de flesta brandväggar från tredje part är. Det är i alla fall de flesta som är kunniga på internetsäkerhet överens om.

Gratis brandvägg

Om du köper ett kommersiellt antivirusprogram brukar en bättre brandvägg ingå, i alla fall om du köper ett komplett internetsäkerhetspaket. Det här är en av de största fördelarna med att betala för sitt antivirusprogram, men om du inte har lust att betala för din internetsäkerhet kan du även skaffa en gratis brandvägg vid sidan av ditt gratis antivirusprogram. Det finns några riktigt bra sådana och den bästa gratis brandväggen är Comodos brandvägg som har fått betyget ”Excellent” av den ansedda hemsidan PC Mag. Comodos brandvägg håller alltså en lika hög kvalitet som deras gratis antivirusprogram som vi också presenterar här på gratisantivirusprogram.nu.

Så fungerar en brandvägg

När du surfar på nätet kommunicerar ditt IP-nummer med andra IP-nummer och varje nummer består av tusentals portar. Det här gör att en oseriös hacker kan försöka smyga sig in i din dator genom en av dessa portar utan att du märker det, eller att ett spionprogram som har lyckats ta sig in i din dator kan skicka iväg dina känsliga uppgifter genom en av portarna.

Om du har en bra brandvägg håller den koll på portarna och ser till att trafik bara får skickas via vissa portar. Det här gör att ingen obehörig trafik kan ta sig in eller ut från din dator, vilket gör ditt liv på nätet mycket säkrare.