Online scanning

Om du inte riktigt litar på ditt antivirusprogram och din dator uppför sig konstigt kan du alltid scanna din dator online innan du installerar ett bättre antivirusprogram. När du scannar online ser du snabbt om din dator är drabbad av virus, trojaner eller något annat elände. Online scanning är en mycket praktisk metod eftersom du inte behöver installera någon programvara i din dator utan scannar datorn direkt i webbläsaren, dessutom är det helt gratis.

Panda Active Scan

Panda Active Scan är en förstklassig online scanner som ständigt uppdateras med nya virusdefinitioner. Pandas online scanning hittar alla slags sabotageprogram, till exempel virus, trojaner, maskar och spionprogram, precis som Pandas antivirusprogram gör. Om Panda Active Scan hittar något sabotageprogram kan du alltid ladda ner Pandas gratis anvirusprogram som kan ta bort det och som sedan håller sabotageprogrammen borta för gott.

http://www.pandasecurity.com/sweden/homeusers/solutions/activescan/

F-Secure Online Scanner

F-Secures Online Scanner är ett utmärkt verktyg när du vill scanna online. Det hittar både virus och trojaner och kan dessutom ta bort eländet, vilket är ett stort plus. Vi rekommenderar ändå att du installerar ett nytt bra gratis antivirusprogram om virus och trojaner har lyckats slinka förbi ditt gamla antivirusprogram eftersom det knappast är hållbart i längden.

http://www.f-secure.com/sv/web/home_se/online-scanner

AVG LinkScanner

Med AVG LinkScanner kan du scanna misstänka länkar och webbadresser genom att kopiera länkarna i den webbläsare och klistra in dem i online scannern som finns på webben. På så sätt kan du undvika att surfa in på sajter som bär på virus. Denna länkscanner är annars inkluderad i AVG:s antivirusprogram som du kan ladda ner på nätet.

http://www.avg.com.au/resources/web-page-scanner/