Så tar du bort virus

Det första du bör göra när du har skaffat en ny dator är att installera ett antivirusprogram för annars kommer det inte dröja länge innan du har drabbats av virus, trojaner, spionprogram eller något annat otyg. Om du trots allt har använt din dator utan att ha ett antivirusprogram bör du genast skanna datorn med en onlinescanner eller ladda ner ett gratis antivirusprogram som du söker igenom datorn med. Även om du har haft ett halvdant antivirusprogram eller om din dator uppfört sig konstigt bör du skanna din dator snarast med en onlinescanner eller med ett gratis antivirusprogram.

Om din dator har drabbats av virus, spionprogram, maskar eller något annat elände är det bara att hoppas att det inte redan har orsakat dig alltför stor skada. Du kan tyvärr inte göra mycket annat än att ta bort viruset och hoppas på det bästa, men det är tyvärr inte alltid lika lätt för ett antivirusprogram att ta bort virus som att stoppa virus, Därför ska vi på gratisantivirusprogram.nu ge dig några bra tips på hur du avlägsnar virus med flera olika metoder som inte kräver någon större kunskap.

Metod 1

Installera ett bra gratis antivirusprogram i din dator. Vissa antivirusprogram letar efter virus redan när det installeras, men djupskanna ändå alltid din dator med antivirusprogrammet när det är installerat för säkerhetskull. Om programmet hittar virus, trojaner eller någon annan skadlig kod är det mycket möjligt att det kan ta bort koderna.

Metod 2

Om inte metod 1 funkar så kopplar du bort dig från nätet, startar om din dator, stänger du av alla onödiga datorprocesser med aktivitetsanvändaren och skannar din dator igen. Eftersom du har stängt av alla datorprocesser som inte behöver köras är viruset förmodligen inte aktivt och då blir det mycket lättare för ditt gratis antivirusprogram att ta bort viruset.

Metod 3

Om du fortfarande inte har lyckas få bort viruset lägger du ett antivirusprogram på ett USB-minne eller bränner det på en CD- eller DVD-skiva. Se bara till att välja ett antivirusprogram som fungerar som en startskiva. Stäng sedan av datorn och starta den från USB-minnet eller skivan, oftast genom att hålla ner F2-tangenten. Skanna hela din dator igen och när viruset är funnet kommer ditt antivirusprogram med all sannolikhet kunna ta bort viruset.